domingo, 20 de abril de 2014

Excursió al Zoo de Barcelona



Com ja us vam explicar, els i les alumnes de 5è de Primària de l’Escola els Arcons i l’Escola l’Estrella el passat 11 d’abril vam anar al Zoo de Barcelona.
A les 9h del matí ens vam trobar tots els i les alumnes a l’escola. Ens esperaven dues hores de camí que se’ns van passar molt de pressa perquè no paràvem de parlar sobre el que veuríem en el zoo. Tots volíem veure aus i rèptils per poder completar el nostre treball.

Vam arribar a les 10 del matí al Zoo de Barcelona. Quan vam arribar teníem dues guies: la Marta i la Núria. Els i les alumnes ens vam barrejar, és a dir, no ens vam separar segons les escoles a les que anàvem sinó que ens vam separar de manera aleatòria.

Primer ens vam seure tots en rotllana i vam començar a esmorzar. Després les guies ens vam dir que ens dividiríem. L’estona que quedava fins a l’hora de dinar un grup aniria a veure les aus i l’altre grup aniria a veure els rèptils. Després ens reuniríem tots per dinar i ens canviaríem.

El grup que vam anar primer a veure primer les aus vam anar amb la guia que es deia Marta. La Marta ens va fer seure en rotllana i ens va preguntar què en sabíem nosaltres de les aus. Entre tots, li vam dir que les aus eren animals vertebrats, amb el cos cobert de plomes, respiren per pulmons i en comptes de dents tenen bec. A més li vam explicar que no tenien dents que tenien bec i que eren ovípars, és a dir, que ponien ous.

La Marta ens va felicitar perquè va dir que sabíem moltes coses i ens va ensenyar les aus del Zoo més destacades

          Jabirú
Jabirú

        Flamenc de Cuba

Flamenc de Cuba

    Pingüí d'Humboldt 
Pingüí de Humboldt

          Voltor Negre
Voltor negre

          Papagai de front blau i espatlles grogues

Papagai de front blau i espatlles grogues

          Gaig inca
Gaig inca

   

Després vam estar veient els animals que nosaltres treballàvem i vam poder fer a la Marta totes les preguntes que vam voler per poder completar el nostre treball. Quan vam acabar la Marta ens va portar a un espectacle amb tot d’ocells. Ens va demanar que a l’hora de dinar no li expliquessim res a l’altre grup perquè ells hi anirien a la tarda. L’espectacle ens va agradar molt perquè vam treure alguns alumnes i algunes alumnes a interactuar amb les aus. Quan l’espectacle va acabar ens vam trobar els dos grups per poder dinar en un parc que hi havia no gaire lluny.


Vam dinar tots junts i després els mestres i les mestres que ens acompanyaven ens vam deixar dues hores lliures. Teníem des de les 13h a les 15h. Quan vam acabar de dinar ens vam ajuntar tots per explicar com havia anat el matí.

A les 15h ens va venir a buscar la Marta i vam anar a veure els rèptils. Quan vam arribar ens vam tornar a seure a terra i la Marta ens va preguntar què sabíem dels rèptils. Nosaltres li vam dir que tenien el cos cobert d’una pell seca formada per escames, respiren per pulmons i tenen la sang freda. A més, són ovípars com els ocells. La Marta va marxar un moment darrere una vitrina i quan va tornar aparèixer no ho va fer sola. Va venir amb una enorme serp. La serp es deia Boa de Cuba i la Marta la portava penjada del coll. Tots i totes la vam voler tocar. Ens vam posar en fila índia i vam poder tocar la serp. Així vam poder comprovar que tenia la pell freda. Després vam poder veure els rèptils del Zoo més destacats:

          Dragó de Komodo

Dragó de Komodo

          Tortuga gegant de les Galápagos

Tortuga gegant de les Galápagos

          Iguana rinoceront

Iguana rinoceront

          Bívia Gegant d’Haití

Bívia gegant d'Haití

          Boa de Cuba

Boa de Cuba

Quan vam acabar ens vam reunir i abans de marxar ens vam acomiadar de la Marta i la Núria comprant uns gelats per tots i per totes. Vam pujar a l’autobus i vam tornar a casa. Ens ho vam passar tan bé que no vam parar de parlar-ne durant tot el viatge de tornada. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario