jueves, 24 de abril de 2014

El camaleó





-Descripció: Els camaleons són una espècie de rèptils molt curiosa. No són gaire grans però acostumen a tenir un cos ample que sembla inflat, tot i que algunes espècies poden arribar a mesurar més de trenta centímetres. Tenen un cap força petit en comparació amb el cos, però això no suposa un problema de visió ja que els seus ulls són molts grans i estan situats als costats del cap, d’aquesta manera tenen una vista perifèrica de tot el seu voltant.



-Característiques: La característica més sorprenent dels camaleons és la capacitat que tenen de canviar de color en funció del seu entorn, això els permet camuflar-se en cas de sentir-se amenaçats. La seva cua és prènsil, de manera que poden aferrar-se a les branques dels arbres. Es desplacen de costat ja que el seu metabolisme està dissenyat per trepar i caminar per les branques. Acostumen a menjar insectes i rèptils més petits, també s’alimenten de plantes.

-Hàbitat: Els camaleons acostumen a viure en zones càlides i boscos tropicals, tot i que el seu metabolisme es pot adaptar a pràcticament qualsevol ecosistema. Normalment els acostumem a trobar a per Àsia, Àfrica i algunes zones d’Amèrica i Europa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario