jueves, 24 de abril de 2014

Skype




Els nens i nenes de les dues escoles vam realitzar una videoconferència per poder explicar tot el que nosaltres havíem fet. A més, vam tenir la oportunitat de preguntar-nos totes les curiositats que teníem.

Era la primera vegada que fèiem servir aquest programa i la veritat és que ens va fer molta il·lusió perquè ens podíem veure les cares a través del projector de la classe.

La mestra ens va explicar que amb aquest programa podíem parlar amb persones d’altres escoles de Catalunya, d’Espanya i de la resta del món. No és increïble que a través d’un ordinador i d’un programa puguem parlar amb una persona que es troba a l’altre punta de món?


D’aquesta manera, creiem que aquest programa és molt útil perquè a vegades parlar per telèfon és incòmode ja que no pots veure a l’altre persona. Així doncs, ens ho hem passat molt bé realitzant aquesta activitat perquè hem descobert un nou programa gràcies al qual, hem pogut veure les cares dels nostres companys i companyes!

L'estruç


 
-Descripció: Els estruços són una de les poques espècies d’aus que no poden volar. En canvi, és desplacen per terra a una velocitat de noranta kilòmetres per hora. Són animals molt pesats, fins a cent-vuitanta kilograms, i poden arribar a mesurar tres metres d’alçada. Tenen el coll molt llarg, igual que les cames, que els serveix per fugir dels depredadors.







-Característiques: Els estruços són aus socials, normalment es troben en manades de fins a cinquanta membres. Quan es senten amenaçades, baixen el coll per que els depredadors no les vegin, si són detectades pels depredadors fugen corrents. S’alimenten principalment de fruites, flors i llavors. Són una de les poques espècies que pot sobreviure diversos dies sense beure aigua.
-Hàbitat: Viuen a la sabana, per tant és un au que només es troba a Àfrica.

L'àguila




-Descripció: Les àguiles reals són la espècie d’àguila més gran de totes. Les seves plomes acostumen a ser marrons, variant la tonalitat en funció de la zona on s’hagin desenvolupat. D’ala a ala poden arribar a mesurar més de dos metres. Tenen unes urpes ferotges que els permeten caçar a les seves preses i poden arribar a volar a dos-cents-quaranta kilòmetres per hora.


-Característiques: Les àguiles reals són aus depredadores. Algunes d’elles són migratòries i d’altres sedentàries. Acostumen a viure en grups reduïts de la seva mateixa espècie. Normalment s’alimenten de carn, però també poden alimentar-se de peix. La ferocitat de les àguiles reals és tan desmesurada, que són capaces de caçar cérvols i guineus.
-Hàbitat: Viuen a l’hemisferi nord del planeta, en zones on acostuma a fer fred. Normalment les podem trobar a Amèrica del Nord i a la zona nord d’Europa.





El kiwi










-Descripció: Els kiwis són una espècie d’au molt particular, ja que tenen un bec molt llarg i flexible que és sensible al tacte. El seu cos esta recobert de pel i no de plomes com la resta d’ocells. Les seves ales són pràcticament inexistents, ja que mesuren tres centímetres, cosa que els impedeix volar. Són animals molt fràgils i molt lleugers, per això estan en perill d’extinció.
-Característiques: Els kiwis són animals pràcticament nocturns, descansen de dia i de nit surten a caçar. Són animals molt familiars, és a dir, un cop han aconseguit aparellar-se, no abandonen a la parella mai, estan junts la resta de les seves vides. S’alimenta de fruits petits i d’insectes.
-Hàbitat: Els kiwis són exclusius de Nova Zelanda, no es troben a cap altre lloc del món que no sigui aquest.

El tucan












-Descripció: Els tucans són una espècie d’ocell molt vistosa. El seu bec és llarg i corbat, a més, tant el seu bec com el seu plomatge és extremadament vistos degut als múltiples colors que el tenyeixen. Tenen un cos mitjanament petit, però una llengua molt llarga que els permet assaborir el menjar.
-Característiques: Els tucans són una espècie d’ocell sedentària, per tant no és un au migratòria, i acostuma a viure en una sola àrea durant tota la seva vida. Acostumen a viure en manada i s’alimenten principalment de fruites tropicals i insectes.







-Hàbitat: Els tucans habiten en climes tropicals i subtropicals, selves humides amb abundància d’arbres. Per tant, els trobem a Amèrica del Sud, Amèrica Central i zones del Carib.

El colibrí



-Descripció: Els colibrís són una espècie d’ocells molt petits, es caracteritzen per tenir un bec molt fi mitjançant el qual extreuen el pol·len de les plantes. Són extremadament lleugers, i són les úniques aus capces de moure‘s cap endavant i cap enrere.







-Característiques: Els colibrís són animals solitaris i acostumen a ser molt agressius quan es tracta d’aconseguir aliments, utilitzen el seu bec com a arma. Són capaços de moure les ales noranta vegades per segon. La seva dieta està constituïda majoritàriament per pol·len de flors i insectes, per tant és un animal herbívor.
-Hàbitat: Els colibrís viuen en zones templades i tropicals, tot i que l’ecosistema en el qual es desenvolupen pot variar. Els trobem majoritàriament a Amèrica del Sud.

El chuckwalla





















-Descripció: Els chuckwallas són una de les espècies de llangardaix més grans del món. Les seves escames acostumen a ser de colors foscos. Són rèptils extremadament robustos i, en proporció al seu cos, tenen una cua molt grossa i dura.


-Característiques: Els chuckwallas són uns rèptils molts territorials i agressius, especialment els mascles. Acostumen a deixar una rastre d’olor per tal de marcar i delimitar el seu territori, d’aquesta manera eviten que altres mascles s’instal·lin en les seves terres. Quan senten que estan en perill són capaços d’inflar-se per tal d’aparentar ser més grans i espantar al seu depredador. Tot i la seva agressivitat, són rèptils absolutament herbívors.
-Hàbitat: Els chuckwallas acostumen a habitar les zones més àrides dels Estats Units i Mèxic, normalment es desenvolupen en àrees rocoses i desèrtiques.

La iguana


-Descripció: Les iguanes són una espècie de rèptil més comuns en el món animal. Normalment són rèptils molt lleugers, encara que depenent de la zona on es desenvolupi el seu pes pot variar, igual que la seva llargària. El seu principal mecanisme de defensa és la cua, que és molt àgil i acostuma a tenir punxes. Això compensa la seva poca velocitat de moviment.



s
-Característiques: Les iguanes es caracteritzen per ser rèptils molt tranquils i agradables, és per això que molts cops se’n fa un ús domèstic com a animal de companyia. No són gens hostils, és per això que el seu metabolisme està dotat de mecanismes defensius i no ofensius.  





s
-Hàbitat: La majoria d’iguanes viuen a les selves d’Amèrica Central i Amèrica del, ja que el clima d’aquestes zones és ideal per al seu desenvolupament, però també les podem trobar més cap al nord, a les zones de clima caribeny.

La anaconda

s




-Descripció: Les anacondes són la espècie de serp més gran del món. Poden arribar a mesurar fins a dotze metres i a pesar dos-cents kilograms. Com totes les serps, s’arrosseguen per terra, tot i que les anacondes viuen majoritàriament sota de l’aigua. Només surten a la superfície si és estrictament necessari, ja que com hem dit, el seu hàbitat natural és l’aigual.
-Característiques: Les anacondes es
caracteritzen per ser una de les poques espècies de serp que viu sota de l’aigua. Són un tipus de serp que no té verí, per tant, a l’hora de caçar estrangula a les seves preses amb el seu increïblement llarg cos. Són exclusivament carnívores, no toleren les plantes, s’alimenten de rosegadors, peixos i altres rèptils.
-Hàbitat: Acostumen a viure en zones tropicals, la selva de l’Amazones és el lloc del món on més anacondes es troben, tot i que també les podem trobar per Amèrica Central i Àfrica.

El camaleó





-Descripció: Els camaleons són una espècie de rèptils molt curiosa. No són gaire grans però acostumen a tenir un cos ample que sembla inflat, tot i que algunes espècies poden arribar a mesurar més de trenta centímetres. Tenen un cap força petit en comparació amb el cos, però això no suposa un problema de visió ja que els seus ulls són molts grans i estan situats als costats del cap, d’aquesta manera tenen una vista perifèrica de tot el seu voltant.



-Característiques: La característica més sorprenent dels camaleons és la capacitat que tenen de canviar de color en funció del seu entorn, això els permet camuflar-se en cas de sentir-se amenaçats. La seva cua és prènsil, de manera que poden aferrar-se a les branques dels arbres. Es desplacen de costat ja que el seu metabolisme està dissenyat per trepar i caminar per les branques. Acostumen a menjar insectes i rèptils més petits, també s’alimenten de plantes.

-Hàbitat: Els camaleons acostumen a viure en zones càlides i boscos tropicals, tot i que el seu metabolisme es pot adaptar a pràcticament qualsevol ecosistema. Normalment els acostumem a trobar a per Àsia, Àfrica i algunes zones d’Amèrica i Europa.